Bine ai venit la FABRICA DE COMPOST
Program: 08:00 - 17:00

FABRICA DE COMPOST

favicon fabrica de compost

Blog

toate produse

Fabrica de Compost – Tehnologii Regenerative

toate produse

pentru muncă făcută cu rost

Imagine substituent folosită pentru a reprezenta un produs care este prezentat în modelul produse reprezentative. Una din patru.

 

 

Imagine substituent folosită pentru a reprezenta un produs care este prezentat în modelul produse reprezentative. Două din patru.

 

 

Imagine substituent folosită pentru a reprezenta un produs care este prezentat în modelul produse reprezentative. Trei din patru.

 

 

Imagine substituent folosită pentru a reprezenta un produs care este prezentat în modelul produse reprezentative. Patru din patru.

 

 

În general concepția larg acceptată în agricultură este că noi trebuie ”să hrănim plantele pentru a avea culturi sănătoase și mănoase”. Această concepție este promovată masiv de marii producători și de vânzătorii de inputuri.

DAR ESTE CORECTĂ ACEASTĂ CONCEPȚIE?

Pentru a afla adevărul ar trebui să analizăm realitatea din teren obținută după câteva zeci de ani în care am aplicat chimicale de sinteză și tehnologii agresive și excesive de prelucrare a solului. Rezultatele sunt dezastruoase datorită, în special, atâtor zeci de ani de abuzuri ce ne-au adus în ipostaza în care anual compromitem capabilitățile solului de a-și păstra fertilitatea. Anual ridicăm mai mult carbon în atmosferă decât sechestrăm prin vegetația care trăiește pe TERRA. Asta înseamnă că în fiecare an pierdem fertilitatea solului pentru că aceasta este dată de cantitatea de carbon pe care o introducem înapoi în sol. Abuzăm de chimia de sinteză care nu face altceva decât să ne facă dependenți de ea prin vulnerabilizarea culturilor și prin deteriorarea solului fertil care nu mai este altceva decât un substrat sau un suport pentru rădăcini.

TERRA încearcă an de an să se vindece scoțând buruienile care ar trebui să ”sechestreze” carbonul în locuința lui potrivită, însă noi îi spunem TERREI:

”…ACUM EU TREBUI SĂ FAC PROFIT!!!…. tu,…. mai așteaptă…”

Profitul nostru e, din păcate, tot mai mic, an de an, pentru că, an de an, costurile inputurilor cresc, dar mai cresc și cantitățile ce trebuie folosite, pentru că substratul e MORT”, iar plantele sunt singure și vulnerabile în fața vitregiilor vremii și a dăunătorilor și trebuie ”ajutate” cumva…

Conform unor experți în agricultură, care au făcut un studiu împreună cu ONU, situația TERREI e SUMBRĂ:

ÎN 2020 MAI AVEAM 60 DE RECOLTE…

ÎN 2023 AM LUAT RECOLTA 57…

ÎN 2024 VOM LUA RECOLTA 56…

Din păcate deșertificăm anual suprafețe enorme de teren fără să ne gândim la comoara cea mai de preț a TERREI: ”Solul Fertil”

Urmărește cu atenție înregistrarea de mare viteză, realizată de NASA, postată mai jos, care surprinde din satelit evoluția producerii de dioxid de carbon, pe toată durata unui an calendaristic, evidențiată prin culorile ROȘU APRINS și VIOLET, (contorul zilelor apare în stânga jos).

Ce facem noi în agricultură în lunile mai și noiembrie? – PRELUCRĂM EXCESIV SOLURILE

Ce se întâmplă în lunile iunie, iulie și august? – Culturile noastre prosperă și absorb carbon din atmosferă ”SECHESTRÂNDU-L” în locuința potrivită pentru el, pământul.

În 2014 unii dintre liderii politici ai lumii, prezenți la Paris la o conferință pe teme de mediu, au hotărât să înceapă un program global de SECHESTRARE, pe parcursul unui an, măcar a ”carbonului pe care-l producem” pe parcursul acelui an.

Asta nu e nici pe departe suficient, e NECESAR MULT MAI MULT ÎN PLUS, dacă vrem să se schimbe semnificativ viața pe TERRA așa cum o vedem și cunoaștem noi azi.

E NECESARĂ O SCHIMBARE DE PARADIGMĂ

Așadar analiza noastră ar trebui să aibă o singură concluzie:

AGRICULTURA VIITORULUI NU MAI POATE SĂ FIE BAZATĂ PE ACEST CONCEPT:

”…NOI HRĂNIM PLANTELE…”

Înseamnă că trebuie să aplicăm alt model de agricultură. Ce model de agricultură a dat roade pe TERRA până la agricultura chimică?

Noi FABRICA DE COMPOST susținem și promovăm CONCEPTUL CORECT :

NOI HRĂNIM MICROBIOMUL, IAR EL NE HRĂNEȘTE și NE ÎNGRIJEȘTE PLANTELE.

Modelul acesta se implementează gradual prin ”TEHNOLOGII REGENERATIVE”, tehnologiile care sunt PRIETENOASE CU SOLUL și MAI ALES CU MICROORGANISMELE DIN SOL pun accentul pe ”Solul Fertil” avuția cea mai de preț a omenirii în lupta tot mai dificilă pentru conservarea vieții de pe TERRA.

UN SOL FERTIL ESTE UN SOL SĂNĂTOS, UN SOL SĂNĂTOS ESTE UN SOL VIU, UN SOL VIU ARE UN MICROBIOM COMPLET DEZVOLTAT ȘI CARE FREAMĂTĂ DE VIAȚĂ, UN MICROBIOM VIU ȘI DIVERS HRĂNEȘTE ”CULTURI SĂNĂTOASE ȘI MĂNOASE”, CARE LA RÂDUL LOR ÎNSĂNĂTOȘESC PLANETA PĂMÂNT, CARE LA RÂNDUL EI ÎNSĂNĂTOȘEȘTE TOATĂ VIAȚA DE PE EA.

 

Trebuie să ne însușim acest concept fundamental: ”SOLUL E VIU”, sau ar trebui să fie viu, noi trebuie să ne asigurăm că RĂMÂNE VIU.

Produsele din gama FABRICA DE COMPOST ne ajută să susținem și chiar să întărim MICROBIOMUL existent în solurile noastre, contribuind la REGENERAREA CAPACITĂȚILOR NATURALE ale SOLULUI de a fi FERTIL deci VIU și SĂNĂTOS.

Urmăriți-ne pe canalele de Social Media pentru a afla mai multe despre noi și activitățile noastre, sau contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum vă pot ajuta produsele noastre să aplicați TEHNOLOGII REGENERATIVE în culturile dumneavoastră.

Cu stimă

ing. Cuc Mihai Călin

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
On Key

Related Posts

familia cereale

MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE

Produsul MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE este MVP – ul gamei FABRICA DE COMPOST, el fiind cel mai bine vândut produs din portofoliul nostru. Nu întâmplător stau

Shopping Cart

Nessun prodotto nel carrello.