MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE
Produsul MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE este MVP – ul gamei FABRICA DE COMPOST, el fiind cel mai bine vândut produs din portofoliul nostru.
Nu întâmplător stau lucrurile așa, deoarece acest produs este unul care revoluționează maniera de a face agricultură în prezent.
Dacă majoritatea producătorilor de pe piața imputurilor ”își freacă mâinile” de entuzism când vine vorba de tratamente în culturile agricole, pe principiul: dacă avem 10 potențiale probleme într-o cultură vindem de 10 ori într-o fermă, noi am plecatg la drum cu o altă filizofie: dacă avem 10 potențiale probleme într-o cultură vindem un singur produs care să rezolve cât mai multe din cele 10 probleme. din punct de vedere marketing e o strategie necâștigătoare, însă pe termen lung e singura care poate ajuta la conservarea sustenabilă a vieții pe Pământ.
În consecință produsul nostru MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE ELIMINĂ COMPLET din schema de înființare a unei culturi mari cerealiere următoarele produse:
– FOLIARELE – produsul fiind un foliar de top (microelemente obținute din composturi și macerate de fructe, legume și plante aromatice)
– AMINOACIZII – produsul conține 10 % aminoacizi de origine animală și peste 20 % aminoacizi de origine vegetală proveniți din macerate
– FUNGICIDELE și ADJUVANȚII – produsul conține o serie de microorganisme care asigură protecție fungică primară pe toată durata ciclului vegetal dacă inocularea se face încă de la primele faze ale pregătirii culturii țintă.
– TITANIT – produsul conține OXID DE TITAN care inhibă fermentarea polenului, astfel împiedică formarea microclimatului propice dezvoltării fungilor patogeni din ordinul Fusarium.
Toate acestea se traduc în economii reale făcute de fermier încă înainte de a recolta, atât din cheltuielile directe de înființare a culturilor cât și din cheltuielile indirecte cu întreținerea culturilor.
Beneficiile pe termen lung sunt cumulative și pot fi ușor cuantificate prin folosirea MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE.
Recomandările noastre:
CULTURI DE TOAMNĂ:
MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE – 5L / Ha în 4 aplicări
1) La dezmiriștire: 1 l / Ha cât mai curând după desființarea culturii, aplicare cu MET-ul direct pe miriște sau tuleiște, ideal seara după ora 20:00, astfel microorganismele au timp să migreze fie în resturi vegetale fie în sol. Eficiența fiind maximă în acest moment de aplicare, deoarece cianobacteriile conținute de produs și care rămân la suprafața solului vor fixa azot atmosferic la suprafața solului în corpul lor. când acestea mor și se dezintegrează, azotul ajunge prin precipitații direct în circuitul de nutriție al plantelor fiind asimilabil de către acestea în mod direct.
2) La răsărire: 1 l / Ha la 3-4 frunze aplicăm produsul dimineața devreme sau seara târziu, astfel începem realizarea protecției fungice încă de la această fază. Plantele fiind mici mare parte din acest tratament ajungând tot pe sol, stimulând dezvoltarea rădăcinilor și deasemenea accelerează acțiunea microorganismelor din sol și de la suprafața acestuia.
3) La intrarea în vegetație în aprilie – 2 l / Ha produsul ajută la stimularea vegetației și la mărire foliajului ceea ce însemnă capacitate mai mare de fotosintetizare a nutrienților veniți din sol ca efect al acțiunii microorganismelor. Totodată creștem protecția fungică la suprafața plantelor.
4) La debut buton floral – 1 l / Ha – favorizăm viabilizarea polenului ceea ce înseamnă fructificare mai rapidă și maturizare mai rapidă.
Dacă se respectă această schemă de aplicare la culturile de toamnă se fac economii serioase și în final prin disponibilizarea unor resurse însemnate blocate în sol, plantele având o dezvoltare sănătoasă și astfel atingându-și mai ușor potențialul genetic.
CULTURI DE PRIMĂVARĂ:
1) La dezmiriștire: 1 l / Ha – recomandăm aplicarea cât mai devreme, încă de la pregătirea terenului în toamnă favorizează resturcturarea solului, afânarea realizându-se prin acțiunea micorizelor ce penetrează solul pe verticală șubrezind inclusiv ”HARD PAN-ul”, iar cianobacteriile au un interval lung în care să fixeze Azot atmosferic la suprafața solului ajutând noua cultură să aibă acces rapid și facil la o resursă impostantă de azot substanță activă)
2) La 2-4 frunze – 2 l / Ha – aici forțăm plantele să dezvolte foliajul în primul rând, apoi forțăm dezvoltarea rădăcinilor prin activitatea microorganismelor care migrează repede în sol în cantitate mare, și nu în ultimul rând începem protecția fungică, care pe zi ce trece se dovedește a fi tot mai necesară și la culturile de prășitoare.
3) La debut buton floral (panicul la porumb) sau 8-10 frunze (în funcție de utilajele disponibile în fermă) – 2 l / Ha – aici urmărim aportul de N la faza 8 – 10 frunze când planta are un necesar mai mare din acest oligoelement, deși ideal ar fi la debut buton floral sau panicul la porumb, aici efectul fiind mai semnificativ, prin viabilizarea unei cantități duble de polen în cultură, ceea ce reduce timpul de fecundare și deci ”intrarea pe rod”.
Dacă se respectă această schemă de aplicare la culturile de toamnă se fac economii serioase și în final prin disponibilizarea unor resurse însemnate blocate în sol, plantele având o dezvoltare sănătoasă și astfel atingându-și mai ușor potențialul genetic.
AMINTIM ÎNCĂ O DATĂ: FUNGICIDELE SUNT INTERZISE ÎN TRATAREA CULTURILOR UNDE SE APLICĂ PRODUSUL MICRO-BIO NUTRIENT CEREALE, DEOARECE MICROORGANISMELE DIN PRODUS SUNT OMORÂTE ODATĂ CU CELE PATOGENE.
Utilizarea acestui produs va avea efecte cumulative pe măsură ce va fi folosit an de an în fermele care vor să aplice tehnologii conservative și regenerative.
Vă stăm la dispoziție cu orice informații sunt necesare pentru a putea face tranziția spre agricultura de mâine, o aventură cu adevărat emoționantă.
FABRICA DE COMPOST – pentru muncă făcută cu rost
Mihai Cuc
0745 033 029