Ziua Rozelor ediția XX-a 8 IULIE Ciumbrud – AIUD

„Vă invităm să îi sărbătorim împreună pe producătorii locali de trandafiri, în cadrul acestui eveniment plin de culoare și parfum. Ziua Rozelor este un produs cultural, turistic, autohton și unic prin natura sa.

Evenimentul este organizat de către Primăria municipiului Aiud și Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Asociația Amicii Rozelor din România – filiala Ciumbrud, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, Centrul Multicultural ”Liviu Rebreanu”, Asociația Alba – AFRODA, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud şi Grupurile de Acţiune Locală Pe Mureş şi pe Târnave şi Munţii Metaliferi, Trascău și Muntele Mare”, au transmis reprezentanții primăriei municipiului Aiud

Ciumbrudul are o tradiție de zeci de ani în cultivarea trandafirilor pe zeci de hectare de teren.

În total, fermierii locali produc aproximativ 2 milioane de trandafiri, o mare parte din întreaga producție națională.

Florile dar şi dulceţurile şi siropurile realizate din petalele trandafirilor de Ciumbrud, se vând inclusiv în Polonia, Ungaria şi Italia.

 

În 8 iulie vom participa la cel mai parfumat eveniment 🌸🌹🌷🥀 Ziua Rozelor 😍 Așteptăm cu nerăbdare ediția de anul acesta! Cu siguranță va fi plină de culoare si ne va încânta simțurile! Ne vedem la Ciumbrud!
Fabrica de Compost